torsdag 28. oktober 2010

Hekling for nybegynnere

Jeg er så rart skrudd sammen at jeg er både lat og rastløs på en gang. Helst vil jeg bare sitte i sofaen og se på tv, men da kjeder jeg meg. Jeg har et broderi som jeg har brodert på i 7-8 år, men det er litt pirkete og ikke så enkelt å drive med hvis man skal forsøke å følge litt med på tv. Krever godt lys, gjør det også. (Huff, jeg begynner å bli gammel!)

Jeg har derfor hatt lyst på et hekletøy som jeg kunne sitte med i sofaen uten alt for mye konsentrasjon. Siden jeg ikke er veldig flink til å hekle, har bestemorruter vært det eneste alternativet, og jeg har faktisk heklet et lite teppe allerede, til min niese da hun ble født. Men av ulike blogginnlegg her, både fra Guttemamma og Jill med 4 rom og kjøkken, vet jeg jo at det er et evighetsprosjekt som man til nød blir halvferdig med, dvs man blir ferdig med å hekle rutene, og så stopper det. Derfor bestemte jeg meg for å lage et teppe med en stor rute, eller bare striper, slik som  den utrolig flinke og fargerike Lucy som har bloggen Attic 24 har laget. Hun er utrolig flink til å hekle og jeg har jo egentlig lyst på et sånt fargerikt "granny strip blanket" som hun har laget. Er ikke dette bare helt fantastisk nydelig??

Jeg er veldig glad i farger, men innser at jeg ikke får et sånt fargerikt hjem, så jeg må forsøke å begrense meg. Vi har som nevnt i forrige innlegg en rød sofa som forhåpentlig synger på siste verset (fargen altså, ikke sofaen, den er vi veldig glade i) så jeg har valgt å ikke ta hensyn til den fargen. Det ble derfor noe litt mer "nøytralt" som kanskje vil passe sofaen etter at den er trukket om også. Jeg er egentlig ikke en "jordfarge-person", men lin er jo litt brunt, så jeg veier opp med litt kaldere grått også.

Ser at jeg kanskje kunne heklet to runder med samme farge for å få litt mer "trøkk", men nå er det for sent. Ikke snakk om å rekke opp, selv om det ikke er blitt kjempestort ennå.
Jeg ser også at det er veldig luftig i forhold til oppskriften/inspirasjonen som jeg fant hos Pickles, men jeg har jo brukt annet garn så det er kanskje ikke så rart. Men da er jeg i gang. Det fine med dette er at jeg kan bare slutte når jeg ikke orker mer, og så er det ferdig :) Så kan vi jo se hva som blir ferdig først, den omtrukne sofaene eller pleddet som kanskje kommer til å passe i den :)

________________________________________
I'm both lazy and restless which is a very bad combination. I normally just want to sit on the sofa watching TV, but that bores me. So I've purchased yarn and I'm ready for some crocheting. Instead of being laden with loads of granny squares that I will never take the time to put together, I've decided to just make one huge granny square. A part of me wants the granny stripe blanket that Lucy from Attic24 makes, but my home will never be that colourful, unfortunately, so I went for something a bit more toned down. The colours will hopefully match the sofa AFTER it's re-upholstered :) I wonder which one will be finished first!

Catje

 

3 kommentarer:

 1. Hei pa deg, sa flink du er! Holder ogsa pa med et bestemorruteteppe (DET ble et langt ord), men er pa jakt etter en fin/god mate a sy/hekle dem sammen pa? har du tips?

  klem Mette

  SvarSlett
 2. Making one big granny square certainly saves you a lot of work. You won't have to sew in millions of little end bits or piece all those squares together. I love the colours you have chosen, I like them way better than the really bright ones. The light green one looks very much like a colour I am using at the moment in a granny square lap blanket. oh, and possibly the light pinky one as well! I am a sucker for punishment, so I am making lots of little squares, lol!

  SvarSlett
 3. Å så fint! Härliga färger. Det kommer bli så himla bra när du är färdig.
  Att mitt eget hekleprojekt blivit ett evighetsprojekt beror nog lite på att jag är väldigt dålig på att hekle under perioder...men jag hoppas på att jag snart kommer igång igen.

  Hoppas du har en fin helg!

  SvarSlett