fredag 8. juni 2012

Død oliven?

Jeg var rimelig sikker på at oliventreet mitt ikke hadde overlevd overvintringen på soverommet. Den har nok fått "litt" lite vann i løpet av vinteren. Bladene er knusk tørre og drysser bare man ser hardt på den. Ikke et spesielt vakkert syn. Men jeg hadde ikke kommet så langt at jeg hadde kastet den ennå.


Og da vi kom hjem fra ferie her forleden, så jeg til min store overraskelse at det var begynt å spire fra stammen! Da er ikke treet dødt i alle fall! Men er det noen som vet hva jeg bør gjøre nå? Fjerne alle gamle blader? Kommer det til å komme nye blader også? Kan jeg kutte av den visne toppen? Har andre dette det samme?


Samboer var på IKEA her om dagen også, og kom hjem med en ny plante. Den gamle hadde bokstavelig talt begynt å råtne på rot. Dvs røttene var helt bortråtnet så grener/stammer bare løsnet fra jorda når vi tok i dem. Så nå er en flott fredslilje på  plass. Mye finere enn den forrige. Og plukket ut av mannen helt sjøl, på eget initiativ! Veldig fornøyd med han der, altså :)

_______________________________
I was sure my olive tree was dead after the long and dry hibernation in the bedroom over the winter. But when we got back from holiday last week, I saw to my great surprise that there are new sprouts (?) on the stem of the tree! I have never seen anything like it. So I'm just wondering what I should do now. Will this be new branches and become a nice feature? Should I remove the old branches at the top of the tree and create a shorter version of it? Questions, questions....
And on top of that, my man went to IKEA for some other stuff and remembered that we had another plant that was dying and brought back this beautiful peace lily. That's what we cann it anyway. I like it, because it's very good at letting me know when it needs water! :)

Wishing everybody a good weekend!
Catje

1 kommentar:

  1. Har ingen rad a gi deg med oliventreet... hadde ett, men det ble staende ute og da fros det ihjel. Sa jeg er bedre pa a gi "rad" om hvordan ta knekken pa det enn a bevare det. Lykke til! Det spirer jo! Intuitivt tror jeg kanskje jeg ville kuttet av det torre... Flott fredslilje. De er bare sa fine. Selv savner jeg en sa alminnelig plante som en husfred. Har aldri sett de her borte!

    Ha en fin fin helg. Lykke til med matopplegget og treningen! Det ser ut som om det gar rette veien, ja!

    SvarSlett