søndag 3. april 2011

Hos Carl Larsson i Sundborn

Jeg var så heldig at vi hadde anledning til å stoppe i Sundborn for å se Carl Larssons hjem på vei tilbake til Norge. Et utrolig fascinerende sted, veldig forut for sin tid. Spesielt kona Karins tekstilprodukter lå mange år foran datidens mote. Mye av det hun laget på begynnelsen av 1900-tallet kunne godt vært laget på 70-tallet. Kanskje ikke så rart at mye av det ikke ble verdsatt av datiden.

Innendørs fikk jeg ikke lov til å ta bilder, så de følgende bildene er lånt fra hjemmesiden til stiftelsen som eier og driver gården.


Det er kjente motiver og selv om mange nå i ettertid ser på dette som typisk svensk, var Carl og Karin veldig influert av andre land og stiler og var veldige utypiske på den tiden.
Omvisningen var veldig interessant og absolutt verdt en stans på veien!
________________________
I guess Carl Larsson is famous outside Sweden as well, and his and his wifes decorating, allthough very ahead of his time and very critisized at the time, is thought of as typically Swedish now even if it was NOT very Swedish at the time. A lot of the textiles created by his wife Karin has influenced at least Ikea and she has received a lot of credit for being a wonderful artist as well.

Catje

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar