tirsdag 12. april 2011

Endelig er loppesesongen i gang!

Vårens vakreste eventyr! Og nei, det er ikke Holmenkollstafetten eller hva det nå er som fikk den betegnelsen. Et endelig tegn på at våren har kommet til Oslo, er at loppemarkedene er i gang igjen. Denne helga var årest første (skikkelige) loppehelg, men pga andre planer fikk vi bare dratt innom 7 stk :) 4 på lørdag og 3 på søndag. Nå for tiden er vi ikke på utkikk etter spesielle ting, som f.eks møbler, men det er da alltids et eller annet vi ser etter. Og finner!

4 slike "fruktasjetter" for eksempel. Hva vi skal med det? Legge fruktskall på når vi serverer frukt i familiebursdag for samboeren, selvsagt. Vi har jo fruktkniver og til og med druesaks, så dette er et must :) At det bare er 4, er jo kanskje litt lite, men pyttsann, plutselig dukker det opp 4 til ved en annen anledning :) Nydelige farger i alle fall.

Denne søte, lille mugga fikk også bli med hjem. Jeg liker sånn dekor som jeg syns ser ut som er "sjablongmalt". Vet ikke hvorfor, men det tiltaler meg. Den passer fint inn på hylla på kjøkkenet sammen med det som sikkert blir en større samling etterhvert, kjenner jeg meg rett.

Noe av det jeg faktisk ser etter, er fine rammer som jeg forvandler til oppslagstavler. Disse var virkelig forseggjorte. Jeg tror faktsik jeg skal beholde den øverste, svarte sjøl, og ha den akkurat som den er. De andre får seg nok et malingsstrøk og en korktavle eller hønsenetting og legges ut på Epla etterhvert.
____________________________
A good sign of spring in Norway is that the flea markets are on. It's mostly the school's marching bands that have these flea markets and they come in bulks. This weekend there were at least 20 I'm sure, but we only had time for 7 of them. We do prioritize as well and we go for the ones in the posh part of town. Much more goodies to find there :) This time I found 4 "fruit plates" and a small jar. I like this decor, sort of like it's painted with a stencil or something. And the frames. I'll keep the top one myself and keep it as it is I think. The others will be painted and have some chicken wire or a cork board or something and be put up for sale in a while.

Catje

5 kommentarer:

 1. Kjempefine skatter :) Jeg misunner deres øye for slike ting... Når jeg drar på loppis, finner jeg bare ræl! Hehe...

  Ingrid

  SvarSlett
 2. Flotte skatter! Her borte har vi ikke loppiser, men 'car boot sale'. Ma komme meg opp en morgen (sondag) og se hva som bys. 'Problemet' er bare at disse finner sted grytidlig pa morgenen. Kl. 07.00 pa sondager er ikke loppe-genet vaknet enda... ;-)

  kos deg med markedene!

  klem mette

  SvarSlett
 3. Så flotte ting - den lille mugga var kjempefin! :)

  Klart du kan være med å prøve lykken igjen! :) Koselig det!

  Klem

  SvarSlett
 4. Så fina fynd. Frukttallerken är ju jättefin, perfekt att ta fram när man har besök. :-)

  Hoppas du har haft en fin onsdag!

  SvarSlett
 5. Så mye fint du har funnet - jeg elsker rammene!!
  Her hos oss er det bare ett loppis i året, og jeg klarer som regel alltid å gå glipp av det av ymse grunner. Ergelig altså. Aldri har loppeblodet bruset så voldsomt som nå - åsså er det ikke en eneste loppe å oppdrive....:/
  (Sier jeg som nettopp har kommet over det lekre boks-settet, hehe;)

  Ønsker deg en fin kveld og en god helg!
  KLEM

  SvarSlett