fredag 14. mai 2010

Hagedebut

"Hagen" er ferdig. Vi har satt ut 3 nye pallekarmer i tillegg til de 3 vi hadde i fjor. De er fyllt med squash, gresskar og mais. Vi håper på bedre avling i år enn i fjor, ved hjelp av gjødsel (har hørt at det skal hjelpe...) og et vanningssystem. Vi har også satt opp gjerde, siden vi har en sterk mistanke om at både harepus og "stylterotte" som jeg så noen kalte det, er i området og forsynte seg grovt av både solbær og sukkererter og annet i fjor.

På baksiden av hytta, ved plattingen vår, har vi laget en urtekasse. Der er det nå sylteagurk og melon i tillegg til at vi har sådd reddik og plantet ut urter. Ser jo ikke veldig imponerende ut akkurat nå, men det er lov å håpe.


I tillegg har vi en kasse ved den øvre plattingen der vi har blåbærbusker som ser utrolig kjipe ut nå, men som vi håper på stor avling fra til høsten. Har venner som har hatt stor suksess med dem. Der har det havnet litt mer squash.

Vi håper på veldig mye squash som det nok blir laget ratatouille av. Men kanskje noen har noen andre forslag til hvordan man kan bruke squash?
------------------------
Our "garden" is now installed. We've planted squash, pumpkin, corn, gurkins and melon and we're hoping for sweet peas and raddish later. We've had to fence it in in order to keep rabbits and deer away from it all.
Looking forward to a lot of squash and will most certainly make a lot of ratatouille, but we might need to get some more ideas on how to use it.

Catje

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar