onsdag 26. mai 2010

Drømmekjøkkenet i Bergsten


I Bergsten skal jeg ha et landlig og nostalgisk kjøkken og jeg har lenge visst hvordan det skal se ut. Helt enkle dører med en enkel ramme uten noe speil eller noen ting. Skuffer og skapdører skal gå kant i kant med selve skapet, de skal ikke ligge utenpå. Knotter har jeg ikke helt bestemt meg for ennå. Kanskje samboer kan få lov til å være med å bestemme det? :)

Vet ikke helt om hvor mye som skal være åpne hyller og hvor mange som skal være vitrineskap og om man skal ha med eller uten sprosser og med kryss-sprosser eller ikke, men det kan også avgjøres i samsvar med samboer. Greit at han kan få litt å si han også.

Det skal være lyst, men ikke nødvendigvis helt hvitt. Jeg vil ha mørkbeisede benker og en hvit "butler sink". Tror jeg. De kommer jo i porselen og det er veldig "hardt" når man vasker opp. Fort gjort å knuse ting. Jeg har sett noen vasker i kompositt-materiale, men jeg vet ikke om man får en sånn butler sink i det materialet. Men det skal jeg nok finne ut av når den tid kommer.

Jeg ønsker meg også en bakerovn/pizza-ovn på kjøkkenet. Det er pipe der og jeg tror faktisk det skal la seg gjøre. Det meste går jo hvis man ikke lar seg stoppe av at det ikke er vanlig, eller at man ikke har gjort det før eller at man ikke helt vet hvordan.

Mine favoritt-kjøkken kommer fra Sverige. Kvänum, Lidhults og Åraslöv Snickeri (og sikkert ganske mange flere).

Kvänum:

Lidhults:


Åraslöv Snickeri:


----------------------
This is what my dream kitchen more or less will look like.
The only detail I have not decided yet, are the knobs :) Mayby the boyfriend can have something to say about that? He will not have much to say about the rest, I'm afraid.
I also want a pizza / baking oven in the kitchen, a wood burning one, and I think it's possible. There's a chimney there already, so it's just a question of wanting it enough :)


Catje

1 kommentar:

  1. Oh yes, any one of those kitchen would be wonderful.

    SvarSlett