fredag 12. april 2013

Pimp my IKEA bed

Jeg er ikke storfan av alt IKEA selger, men noen ganger er billig greit. Vi trengte en ny seng (fordi vår gamle IKEA-seng ikke hadde tålt forrige flytting veldig godt) og vi fant ut at en med god oppbevaring under var bra.

Så da ble det en Brimnes-seng med store skuffer. Den kommer uten hodegjerde, så jeg tok inspirasjon fra utallige interiørbloggere der ute og fikk samboeren min til å lage hodegjerde av et dørblad som har blitt overflødig i huset.
Foreløpig er det helt åpent bak, men der lager vi kanskje et eller annet senere. Mye annet som haster mer akkurat nå. Men hodegjerde må man ha, hvis ikke havner jo puta på gulvet!

Jeg syntes håndtakene på skuffene så skikkelig plæstikk ut, så de ville jeg gjerne bytte ut. De viser seg å være i tre, men morsomt med noe annet likevel. Vi kjøpte skinnhåndtak på R.Bergersen i Oslo, men man kan jo sikkert lage seg selv. Myyyyye billigere, vil jeg tro, for selv om Bergersen har utrolig stort utvalg av knotter og håndtak, så er de jo ikke gratis, akkurat. Det var der vi kjøpte knottene til kjøkkenet vårt også forresten. 
Men selv om de er dyre, så er det verdt det syns jeg, fordi de er veldig fine. Og den "spriter" jo opp en helt vanlig, litt kjedelig hvit Ikea-seng. Så vi tar oss tid til litt sånn småtteri innimellom de store jobbene som maling av tak og vegger og listing også! Det er jo ofte de små detaljene som er morsomme :) Og de blir ofte fort ferdig i alle fall! 
___________________
We "pimped" an IKEA Brimnes bed by attaching our own home made head board made from a door we no longer need here. We also attached new handles, since the plain white ones looked almost plastic,... even if they turned out to be made of wood. These leather handles looks much more exclusive :)
It's fun to do some small projects as well in between the large areas that need to be painted etc. It's often fast and feels good to actually finish something every now and then. For now, the whole house is "in progress" so the fact that the bed is done, is a good feeling!

Have a good weekend!
Catje

1 kommentar: