mandag 19. juli 2010

Det vokser og gror

Det ser ut til at flere av grønnsakene våre trives på hytta, tross litt manglende stell. De har vann og det er vel det viktigste. Vi har en svetteslange og en timer som vanner med jevne mellomrom, selv om det ikke har vært nødvendig den uka vi har vært der nå. Der sørget naturen for vanning helt gratis.

Maisen er blitt stor, like stor som på åkrene rundt i Østfold kunne vi konstatere, og da må det vel være bra?
I forgrunnen sees også en squash som har tatt veien over til nabokassa.

Sukkerertene og solbærbusken har fått stå i fred for dyr i år etter at de ble gjerdet inn. Sukkerertene er ikke så søte som de vi fikk for 2 år siden, så vi får lete etter en søtere sort til neste år.

Vi var også så heldige at vi fikk en vinranke til bursdag for noen år siden. Det kommer bittesmå druer der også. Ikke spiselige (de blir i alle fall ikke spiselige i løpet av en norsk sommer), men morsomt er det likevel :)

Da får vi bare håpe at alt overlever til vi er tilbake fra ferie, at eventuelle squasher ikke har råtnet eller blitt spist av dyr slik at vi bokstavelig talt kan nyte fruktene av vårt arbeid!
________________________
Seems like the garden is growing ok. The corn is just as big as on the fields so that must mean that we've done something right. The squash is taking over the neighbouring box as well. Let's just hope that the fruit is not gone or rotten by the time we get back from holiday.

Catje

2 kommentarer:

  1. wow..imponerende:-) Har alltid villet dyrke mine egne grønnsaker, men har fått det for meg at det er så vanskelig å få til? Kanskje jeg skulle prøve:-) Selvdyrket squash er jo super eksotisk*s* De ser ut til å trives hos deg!

    Ha en fin helg!

    SvarSlett
  2. Så gøy å dyrke sine egne spiselige ting!! Kokt mais med smør er noe av det beste jeg vet. Har ikke helt plassen til å dyrke det selv her synes jeg, men jeg kjøper av og til av en bonde i nærområdet som har mais på selvplukk. Takker for titten på en trivelig blogg =)

    SvarSlett