mandag 22. oktober 2012

Flatbrød- og lefesbaking!

Vi benyttet en regntung lørdag formiddag til å lære å bake både flatbrød og lefser! Vi har prøvd oss på egenhånd på lefser, men fant fort ut at dette var ekspert-saker som man ikke skal tulle med. Så det var utrolig morsomt å være på kurs og lære dette av eksperter. Moren til kurslederen på godt over 80 år var også tilstede og passet på at lefsestekingen gikk som den skulle! Vi stekte flatbrød på både elektriks og vedfyrt takke, mens lefsene kun ble stekt på den vedfyrte! Spennende!

Flatbrød først, for det var lettest :)
Så gikk vi løs på lefsene. Det var litt vanskeligere, men vi håper vi har fått nok ekspert-tips til at vi kan prøve oss sjøl. Vi fikk takke til jul i fjor, så det er jo på tiden at vi får prøvd den!
Første ladning går på rakfisklaget nå i høst, så får vi prøve  oss igjen på egenhånd og produsere til jul!
(Klikk på bildene så blir de litt større)
_______________________________
We spent a rainy Saturday learning traditional Norwegian baking. First flatbread and then the lefse. Sort of like a tortilla, but made more or less entirely out of potatoes! A must for the traditional christmas dinners as well as for some cured fish we eat in the fall. I'm sure our guests will be impressed with home made bread like this! It's fun to learn ancient traditions and to uphold old techniques. Just a bit worried that it's not gonne be that easy when we're doing it alone at home!

Catje

1 kommentar:

  1. Her var det mye nytt a lese hos deg. Stolene ble kjempefine! Likte ogsa godt det du kjopte hos Garden Trading. Ta deg en tur til TK Max neste gang du er i England. De tar inn slikt som er blitt overskudd i mange andre butikker og har ofte spesielle ting. Men de har ikke alltid mye av hver ting og nar det er slutt, sa er det slutt!

    Kan du ikke dele lefseoppskriften med oss? Har veldig lyst a prove a lage lefser selv til jul. Det er nemlig en av favorittkakene her i huset!

    SvarSlett