søndag 19. september 2010

Tapeter

Før vi flyttet til ny leilighet, hadde vi brukt litt tid og penger på å pusse opp spisestua der vi bodde før. Vi fant også ut at stua trengte et malingsstrøk før visning. Det var vi så fornøyd med at vi bestemte oss for å male den nye leiligheten med en gang og ikke vente til vi skulle flytte derfra også. Men for å finne maling, måtte vi først finne tapeter, for det var noen tapeter i den nye leiligheten som vi ikke syntes noe særlig om og ville bytte ut.

Soverommet var verst (i forhold til vår smak). Vi er absolutt ikke brune/oransje mennesker, og denne var begge deler.
Vi liker litt mer rene, klare farger, så derfor falt valget på en tapet fra Laura Ashley.
Vi tapetserte "hodegjerde-veggen" og malte de resterende veggene i bunnfargen. Nattbordlampene er lykter fra  Marokko som min kjærer har satt inn lyspærer i. Veldig fornøyd med det!

Stuetapten var ikke så veldig ille og nå vil vel folk syns vi er helt håpløse som har tapetsert over en slik flott design-tapet, men samboer er ikke helt storfan av lilla, gitt. Og siden vi skulle male resten av veggene, ville vi ha noe litt mer nøytralt.


Sånn ble det etterpå. Ganske billig tapet fra Maxbo, sikkeret helligbrøde å fjerne "designtapeten"...

I det vi velger å kalle "hallen", med Å må vite, var det ikke tapet fra før. Vi hadde rester av tapeten fra spisestuen i den gamle leiligheten som vi var veldig glade i og fant ut at den passet perferkt i hallen. Den gir et litt grandiost inntrykk, og det er jo bra :)

Den eneste tapeten/veggen som står igjen etter de forrige eierne, er tapeten på hobbyrommet/gjesterommet/kontoret/roterommet. Den var i grønn og det er en farge vi liker.
Gardinene foran de doble glassdørene mot stua er min grandtantes gamle sengetepper! Flott med gjenbruk!

--------------------------
A small collection of our wall papers. We wanted to do up the new appartment right away and not wait until we were moving (as we did with the old place). We wanted to remove a couple of the wallpapers already there. We're not very orangy-browny people, so the bedroom wallpaper was the first to go, to be replaced by a soothing greenish thing from Laura Ashely. Then the purple "design" wallpaper in the living room/dining room had to go. We wanted to paint the rest of the walls and we needed something more neutral. And my boyfriend is not a huge fan of purple either. The hall was just plain white, so we re-used the remains of wall paper from our old dining room which we absolutely loved. Took us ages to find it, too!
The only remaining wall from the "old" appartment, is the green wallpaper in our hobby room/guest room/office/storage room. The curtain is my great aunt's bed spreads :)

Catje

3 kommentarer:

 1. Takk for hyggelig kommentar inne hos meg. Skjenken er kjøpt hos Fagmøbler og heter Mozart, vi slo til på et tilbud som var for ikke så lenge siden.

  Ha en fin kveld!
  Klem

  SvarSlett
 2. Så fine tapeter! Er helt enig i at kombinasjonen brunt/orange ikke er særlig lekker. Tror jeg fikk en overdose av de fargene som barn på 70 - tallet:-) Jeg likte også godt Maxbo tapeten, mye finere og roligere enn designertapeten.

  Så flott å bruke sengeteppet til gardiner! Gjenbruk er gøy:-)

  Klem

  SvarSlett
 3. Hei

  Linket til blogginnlegget på vår facebookside

  Mvh
  Ken Roger
  Laura Ashley Oslo

  SvarSlett