søndag 22. august 2010

Markens grøde

Vi var veldig spente på hva som ventet oss på hytta i helga, etter 5 uker borte. Hadde maisen vokst? Var alt av squash råttent? Hadde blomstene tørket bort?

Ingen fare for det siste i alle fall, det har nok vært godt og vått hele sommer.

Maisen hadde vokst seg høy og det er mange kolber, men de er fortsatt små. Vi får håpe høsten er mild og fin slik at den rekker å bli moden.

Men det som var enda morsommere, var at det var kommet både squash og gresskar. Ikke i flertall, dessverre, men likevel :) De fire små, er sylteagurker. Eller agurker som skal bli sylteagurker.

I tillegg var vi på fisketur og fikk 4 gjedder som nå ligger som ferdige fileter i fryseren og skal bli til gjeddekaker og ruslet en liten tur rundt tomta og fant en masse kantareller. Og som ikke det var nok, ligger det nå hjemmedyrkede urter til tørking i ovnen. Vi er jo snart sjølberga! :)
___________________________
We were very excited to see if our vegetables had survived 5 weeks. The mais is growing, there are plenty of cobs but they are too small for now. Let's hope fall will be warm.
But more pleasantly, we've got one pumpkin and a squash and 4 ghurkins/pickles (or soon to be pickled anyway). In addition to that, we went fishing and we've got 2,7 kg of pike in the freezer, ready to be pike cakes and some chantarelles found just along the road to our cabin! We're almost self sufficient now :D

Catje

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar