onsdag 3. juli 2013

Hagen

Vi har ikke gjort så mye i hagen ennå. Først og fremst har vi prioritert inne, for det andre så var det jo ikke en spesielt deilig og varm vår og lysten til å drive på ute var heller liten og for det tredje så er det jo spennende å se hva som dukker opp her, før vi begynner å fjerne eller sette inn noe nytt.

Men litt har vi fått gjort. Foran huset var det mange tujaer og vintergrønne vekster som ikke hadde overlevd vinteren. Nå er ikke tuja en favoritt i utgangspunktet, og når de er brune, var det i alle fall ikke vanskelig å ta dem vekk!
Før - Døde tujaer og granbusker

Etter - Med litt revebjelle, løvemunn og litt annet. Og MASSE mynte!
Det vokser enorme mengde med mynte i bedet og selv om jeg kunne hatt lyst til å invitere på mojito-party, der gjestene plukket sin egen mynte og laget sine egne drikker, så vet jeg ikke om jeg vil ha det fineste bedet i huset dekket med dette. Har hørt at de skal ha fine, hvite blomster, men de overskygger liksom litt alt det andre, selv om jeg forsøke å finne høye planter.

Bak huset er det rosene som holder til. Store busker, ganske viltvoksende, men vi får se hva vi skal gjøre med dem. Det hele kommer an på om og hvor vi får satt inn verandadør.

Mange ulike, og trolig gamle, historiske roser også. Vi må jo bevare det meste, eventuelt flytte noen, men det får bli til neste år.

Det vi har gjort på baksiden av huset, er å sette opp 3 pallekarmer der vi har sådd ruccola, redikker og litt urter og sukkererter. Deilig å kunne plukke eget krydder og salat! Neste gang skal vi kanskje ta litt mindre, ikke en hel pallekarm med redikker på en gang f.eks, men det er morsomt å se at det gror!


 Og sånn ser hele "bakhagen" ut. Ganske grønt og frodig! Krysser fingrene også for at vi får en verandadør der, enten i steden for det midterste vinduet eller til venstre for det midterste vinduet. Huset er vernet, så vi må søke....
____________________________
We haven't done much in the garden this year. First because we wanted to prioritise the insides, second because the spring was very cold and third because we did not really know what was here and wanted to check out how things looked before removing stuff.

At the front of the house, I've removed some dead tujas (don't know if they are called that in english). Not my favourite to begin with and when they are dead, no question about the removal. But the flower beds are still filled with mint. I love the idea of having a mojito party and get people to pick mint for their own drinks, but they are really covering up everything... so they might go or relocat to a different spot. Or at least limited in some way.

At the back of the house, there are huge historic roses and they need to be trimmed I guess, but that will be next year! We have also made 3 boxes where we have rocet/arugola lettuce and raddiches and some herbs and sweet peas. Next year will limit ourselves, not an entire box of rocket at the same time.. that's just too much for two people to eat :)

Catje

2 kommentarer:

  1. Beautiful gardens, love the roses, and the house looks so very charmming.

    SvarSlett
  2. For en herlig hage! Frodig og med sa mange overraskelser!

    Jeg koser meg med a lese litt i bloggene som jeg har forsomt en maneds tid. Sakte ferdsel, men jeg er iferd med a komme tilbake... :-)

    SvarSlett