fredag 22. mars 2013

Gamle teknikker

Det er så mye å gjøre at bloggingen kommer langt ned på lista og foreløpig er det jo et gigantisk kaos her og ikke veldig morsomme bilder å vise fram.

Men jeg vil fortelle litt om hva vi har gjort i stue/spisestue. Vi har valgt å erstatte stria og maskinpapiret som var her med nytt av det samme. Delvis fordi vi liker at det er gammelt og tradisjonsrikt, delvis fordi vi misliker gips og vil unngå å måtte fore ut alt av vinduskarmer og dørkarmer osv.

Vi fikk derfor tak i et par håndtverkere som fortsatt holder denne gamle kunnskapen ved like.

Vi rev først ned alt som var av gammelt papir og gammel strie og fjernet millioner med små, svarte stifter.

Så kom ekspertene inn og "jevnet" ut veggen ved hjelp av lister og utforinger og sprekker i taket ble tapet.


 Deretter ble den nye stria satt på ved hjelp av moderne hjelpemidler denne gang, stiftepistol, og ikke hammer og spiker. Etter at stria var forsvarlig festet, så skulle den tapetseres. Med vanlig gråpapir, faktisk! Det er ikke materialene som koster når man gjør det på denne måten!

Her er taket ferdig, mens veggene venter på papir.
Flotte forseggjorte sømmer der de måtte skjøte!
Så har hele rommet fått papir. Det har blitt stramt og glatt over alt!
 Selve tapetseringen gjorde vi selv. Det er utrolig vanskelig å få til når huset er så skjevt og skakt, men vi har fått det til på et vis. Det er noen glipper og det er ikke alltid i lodd, men vi er fornøyde! Tapeten er fra Cole & Son og heter Button Trellis. Er kanskje ikke så lett og se, men klikk på bildene, så blir de større.

 Her har vi til og med fått på litt gulvlist slik at elektrikeren kunne legge på kabel. TV-mannen har vært her også, så nå har vi TV i stua.

Det gjenstår ennå en del før alt er klart, men flyttelasset går på mandag, så vi har nok å gjøre i påsken!

______________________
Some pictures of the living room/dining room. We're redoing the "upholstering" the oldfashioned way, just like it was when we moved in. Burlap and paper. It's how they did it in the old days and we quite like the idea of keeping the house traditional. And we don't like plaster at all, and by not using that, we don't have to do anything with the window sills etc either, because the wall is the same leve as it was before. The windows will be fixed later though. But we don't have to add anything to it to get it flush with the new walls.

We have done the wallpapering ourselves, and that's very difficult in an old, crooked house, but we're happy about it. We're not finished yet, even though some mouldings are put up, but we're moving in on Monday regardless!

God helg!
Catje

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar