tirsdag 27. august 2013

Gamle bilder!

Vi er så heldige at tidligere eier bor i de nye blokkene som er satt opp i "hagen" vår. Eller på nabotomta, da. Det kan man jo mene hva man vil om, men hvis de ikke hadde vært der, hadde ikke vi hatt råd til å kjøpe huset og de er ikke verre enn de 4 etasjene vi hadde rundt bakgården vår forrige stedet vi bodde. Men nok om det.

Vi har spurt henne om hun hadde noen gamle bilder og jammen har hun ikke funnet fram bort sin mors gamle fotoalbum!
Huset sett fra hagen. Fram til for noen år siden sto det en låve på tomta, men den ble tatt ned pga dårlig vedlikehold. Den lå parallelt med veien. Rett til venstre for den på bildet, ligger det nå to blokker. Men huset ser helt likt ut!

 Ingen spor til verandadør, dessverre. Vi har søkt byantikvaren om lov til å sette inn verandadør her, men siden det ikke har vært dør her fra før, så får vi ikke lov. Det finnes en tegning av huset med dør, men det var trolig bare en arkitekts ide og ble aldri gjennomført.

 Huset sett fra veien. Bjørkene har vokst seg ganske så store etter at dette ble tatt! Nå er det også bygd på en garasje til venstre for huset. Men alt ser altså så godt som uforandret ut. Eneste er at inngangsdøra er blitt mer fargerik!
_____________________
The former owner's mother's photo album. I guess it's the former owner to the left on the bottom picture, with her big sister and her mother. In front of our house! It has not changed much, a part from the garage that's been added to the left of the house and the barn that has been torn down. And the 4 story appartment blocks surrounding it... The birch trees in front of the house have become a bit bigger since 1929!

Catje

3 kommentarer:

 1. Hei Catje!
  Så vakkert hus dere har, og så moro å kunne få se bilder av det fra gammelt av! Jeg kikket litt nedunder på bildene også, og synes dere gjør veldig store forbedringer med å anlegge hage i stedet for stein. Og nå spør du meg etter mormorplanter til hagen din, og du ramser jo opp en masse selv også som er fine. Jeg supplerer deg med noen til som er lettstelte, herdige stauder til en gammel hage (foruten dem jeg nevnte i buketten i innlegget mitt). I min hage har jeg blant annet disse: iris, daglilje,lammeøre, nyseryllik,akeleier, storknebb, revebjeller (toårig), fløyelstjæreblomst (toårig) moskuskattost, arendspir, høstasters, stjerneskjerm, purpursolhatt, kattemynte og oktoberbergknapp.

  Spennende å velge ut hva man skal ha. Lykke til!
  Trine :-)

  SvarSlett
 2. Så gøy å se bilder fra gammelt av, litt anderledes i den tida ja:-) nydelig hus!!!

  SvarSlett
 3. Så moro å se disse gamle bildene av huset! Enig i at det ble veldig fint med plen istedet for grus

  SvarSlett