Så her kommer oppskriften på kandiserte appelsinskall. (Det er de lange strimlene midt på fatet)
Skall av
2 appelsiner
Sukker
200 g god sjokolade
Sukker
200 g god sjokolade
Skrell appelsinene og forsøk å hold appelsinskallene så hele som mulig. Du kan enten koke dem "hele" eller skjære dem i strimler allerede nå. Jeg skjærer før koking, fordi de blir veldig klissete etter sukkerlakebadingen. Legg dem i vann og kok opp. Slå av vannet. Denne
prosessen gjentas 7 ganger, dette for å få ut det meste av bitterstoffene i appelsinskallet.
I siste vann tilsettes like mye sukker som appelsin, og vann bare til det
dekker. Kok til væsken er borte og appelsinskallet innkokt med sukker. Pass på at det ikke brenner seg og blir brunt. Avkjøl
og skjær i strimler eller biter hvis du ikke gjorde dette før kokingen. Legg dem på et bakepapir/fjøl for å avkjøles, gjerne til dagen etter.
Smelt sjokolade i vannbad og dypp
appelsinbitene i den slik at halve (eller hele) appelsinskallet dekkes med sjokolade. Jeg bruker en matpinsett til dette og det fungerer helt utmerket. Legg
på bakepapir, avkjøl og server. Gjenta dersom du ønsker et tykkere sjokoladelag. Jeg pleier å nøye meg med en dypping.
Catje
Det hortes lett og godt ut! Skal jeg jammen prove! Jeg rasket med meg 10 plater mork sjokolade fra Ikea tidligere i uken. Synes den er veldig god og billigere og bedre enn mange andre kokesjokolader her borte!
SvarSlettHei igjen :-)
SvarSlettDette så da virkelig godt ut !
Og så fin sofaen ble :-) Og hekleteppet... Kjempefine farger !
Frøken Fjols
Nam, så deilig!! Kjekt med noen som legger ut oppskrifter som IKKE er lavkarbo:-)
SvarSlettDa ligger appelsinstrimlene til tørk på en plate! Imorgen blir det sjokolade på. De ser deilige ut. Tusen takk for at du viste oss disse godsakene. Moro med selvlaget til jul.
SvarSlettSå gott! Må kanske prøve detta recept nån gång. :-)
SvarSlettÖnskar dig en riktigt fin helg!
Mmmm dette frista veldig!! :)
SvarSlettHa en fin søndag!
:-) Monica