tirsdag 18. desember 2012

Sylte og lefse

Det er dessverre stille herfra nå, har mer enn nok med å tenke på nytt hus og planlegge flytting og pakking og visning i tillegg til julestria. Som jo ikke er en stri, men bare hyggelig!

I helga var vi enormt effektive. Kransekake, appelsinmarmelade, sylte, lefse og pære- og ingefærmarmelade. I tillegg til at vi tror vi har funnet kjøkkenet til det nye huset og var borte i bursdag!

Her er sylta og lefsa. Vi var enormt fornøyde med sylta. Beste hittil!
Kransekaka var også vår beste hittil. Dette blir en bra jul!


_________________________
Sorry it's been so quite here for a while, but our heads are spinning with the plans for the new house as well as moving and preparing for the sale of the flat on top of the Christmas preparations. But we were busy this weekend. Made traditional "lunch meat" (sylte) and lefse (flat, soft bread, like tortillas, but made with potatoes) for Christmas.
The meat is made with pigs heads :)  Delicious! Rolled up in the lefse, it's the ultimate Christmas breakfast and lunch food!

Catje

mandag 10. desember 2012

HUS!!!!!

Det har vært litt stille her en stund. Har så smått kommet i gang med juleforberedelser og har vært på julemarked og brukt mye tid på det. I tillegg har jeg litt på følelsen at jeg gjentar meg sjøl når jeg viser fram samme advents-dekor som i fjor!
Men nå skal det ble slutt på at jeg gjentar meg sjøl! Vi har nemlig kjøpt oss hus!!!!!

Gammelt hus fra 1900 (eller faktisk kanskje 1899, det er litt usikkerhet rundt dette). Og det trengs en god del jobb, så vi blir ikke arbeidsledige framover! Noen få bilder fra prospektet. Mer kommer etterhvert!



 Soverom/Bedroom:
Nåværende kjøkken. Blir nok arbeidsrom/kontor/hobbyrom. 
(Kitchen. Will probably become study/craft room)
Stue og spisestue. Vi flytter trolig kjøkkenet til soverommet til det gamle soverommet innerst.
Livingroom/dining room. We will most probably move the kitchen to the old bedrom at the far end here.

Så da blir nok denne bloggen veldig mye en oppussingsblogg etterhvert! Vi overtar 1. mars og skal satse på å gjøre en del ting, bl.a flytting av kjøkkenet før vi flytter inn. Så tar vi resten mens vi bor oss til. Det er i alle fall nåværende plan!
__________________________
We have bought a house! An old house from 1900 or even 1899. Not sure :)
As you can see from the pictures, there's a lot of work needed. So this blog will become a refurbishing blog for a while before we can go back to the pure decorating things. 

Stay tuned :)

Catje