lørdag 30. juni 2012

Paviljong

Vi har tatt konsekvensen av norsk sommer og kjøpt oss en paviljong. Nå kan det bare regne.

------------
We have taken the consequenses of Norwegian summers and have bought a gazebo.


onsdag 20. juni 2012

Duften av gode sommerminner!

Jeg har brukt Savon de Marseille som håndsåpe på badet i en stund. Først Oliven/Lavendel og så Rose, når jeg ikke klarte å få tak i Lavendel-duften igjen. De lukter begge godt, men ikke for sterkt for mannen i huset.
Jeg var atter på jakt etter lavendel, for det lukter jo så godt, men kom over en som på flasken het Mediterranee, men som mannen (eller damen) i butikken av helt åpenbare årsaker bare kalte "Sommer"!

For folk som har feriert på Rivieraen eller har gode minner fra syden-somre, så må dere bare kjøpe denne! Den lukter så utrolig godt sommer og minner meg om steinstrand og sol og sommer og croissanter og alt fransk. Jeg går rundt og lukter på hendene mine hele dagen, så deilig dufter det :)
Bilder lånt fra hjemmesiden til Compagnie de Provence

__________________________________________
It's called Mediterranee on the bottle, but the store where I bought it, just labelled it "Summer". And it does smell like summer! On the Côte d'Azur! I'm walking around smelling my hands when I'm at home, it smells so delightful! For that little extra summer feeling, I recommend Savon de Marseille Mediterranee!

Catje

tirsdag 19. juni 2012

Malertelt

Hva gjør man hvis man vil male, men bor i leilighet som kan være litt ugunstig å fylle med malingssøl?
Hvis man er så heldig å ha en hytte, men dårlig sommervær, kjøper man seg et malertelt på Europris :)
Sånn som somrene i Norge har utviklet seg, er det jo absolutt tryggest å stå under tak hvis man skal male også.
Et par gamle møbler ble dratt fram for å være prøvekluter.




Men jeg har ikke bare bedrevet helt vanlig maling. Vi har en kompressor og samboeren fikk malersprøyte i bursdagspresang så den skulle prøves ut. Men det funket ganske dårlig, dessverre. Kompressortanken gikk tom på under ett minutt og da måtte jeg vente til den fylte seg opp igjen. Jeg har også brukt vannbasert maling, for å lette renholdet av malingssprøyta og den tørket jo opp mellom hver gang, så det ble ruglete overflate. Så her må vi i tenketanken og skaffe oss litt eksperthjelp for å finne ut av hvordan vi skal gjøre det.  Må vi bruke lakk/oljemaling? Men hvordan i alle dager får vi da rengjort malingssprøyta? Det var jo vanskelig nok med vannmalingen.... Noen som har erfaringer?

Enden på visa var i alle fall god gammel malekost! Og så blir det mer maling om et par uker når vi skal på hytta igjen! Da får gammelt bord og stol rosa eller lyseblå farge. Det er visst det som selger på Finn.no :) Småbarnsmødrene liker å handle til barnerommene har jeg funnet ut!
___________________________
When you live in a flat and want to mess around with paint, it's safest not to do it at home. And with the recent summers in mind, you do what you have to do. Buy a cheap "tent" for painting and put it up at the cabin. We needed the walls since I was trying spraypainting with the help of compressed air. Not a huge success, we need to get some expert advice in. The tank emptied out in less than a minute and the water based paint almost dried up while waiting for the tank to refill, so the finish was far from as smooth as we were hoping. I guess varnish or oil based paint is the answer, but how on earth do you clean the tools afterwards? It was difficult enough with the water based paint. Anyway. I took the old brush in hand and I'm looking forward to finishing up in a couple of weeks. I've experienced that pink stuff works well on the internett (for selling) so I'm trying some baby blue as well. Hoping that some of these interior blog reading  mothers also have little boys who deserve nice bedrooms :)

Catje

onsdag 13. juni 2012

Skittentøyskurver

Vi har hatt ett litt rotete opplegg for skittentøyet. En stor blå plastdunk fra IKEA og diverse handleposer fra franske supermarked. Har forsåvidt funket, men har ikke sett så veldig pent ut. I siste nummer av Rom 123 så jeg at det var tilbud på skittentøysposer derfra. Sett med "Colours" og "Whites". Så da kjøpte jeg to sett og har kjøpt hvit tekstilmaling og laget meg en sjablong og malt på 40 og 60. (Til sjablongen fant jeg faktisk en skrifttype på min PC i Word som heter Stencil og den har akkurat riktig font! Vet ikke om den er standard eller om jeg har lastet den ned fra et sted. Da er det i såfall fra Fontgarden. Fontgarden anbefales forresten uansett, for fine fonter og mange utrolig morsomme sitater som brukes for å vise fram fontene. Men nok om det.)

Når vasken er ferdig sortert i slike fine poser, er det jo lett for mannen å vaske også, når det står på hva slags temperatur det skal vaskes på! (Ikke det at min mann er håpløs på det feltet, han klarer å vaske klær, faktisk, men det er jo greit med litt hjelp noen ganger!)


De er laget i et plastbelagt stoff, virker det som, litt sånn voksduk-aktig og er veldig fine syns jeg. Vi har liten vaskemaskin så jeg regner med at en full slik pose er omtrent akkurat en vask.
__________________________
Bags for laundry. Came with just Colours and Whites and I added the 40 and 60 by stenciling it on. That way it's fast and easy to sort the laundry and to put on a machine :) And it looks so much better than the dark blue plastic container we used, along with a few french super market bags!

Catje

tirsdag 12. juni 2012

Marked!

Et dårlig mobilbilde fra markedet!

Skulle noen ønske å kjøpe kassene på bildet, er det bare å ta kontakt :) 250 kr per stk, både for de ubehandlede og for den grønnmalte! Den til venstre står det Mesna margarinfabrikk Lillehammer på. Den andre står det Lilleborg Krystall Grønnsåpe. Bilde av et dameansikt på kortsiden. Kan jo sende, men mest praktisk om de hentes hos meg i Oslo.


"Pianokrakken" er også til salgs. 350 kr. Kan sende flere bilder og mål om noen er interessert
Oppslagstavlene/korktavlene ligger ute på Epla.

Salget gikk ikke veldig bra, men fikk da inn noen få hundrelapper. Dessverre selger ikke kortene mine så bra, men jeg ser at jeg må være litt mer aktiv og få folk til å bla gjennom bunken. Da hender det seg at de kjøper. Jeg må lage flere tags og også lage konfirmasjons- og bryllupskort. Da har jeg prosjekter utover høsten! Flere likte vimplene mine, men hadde ikke penger. Og spurte om de var til salgs noe annet sted. Og typisk meg, selv om jeg har laget meg visittkort, så hadde jeg glemt å ta dem med! Utrolig urutinert selger!! :)
____________________________________
The fair went ok. Sold a few bits and pieces. I'm not getting rich, but it was fun. I do have to "push" my cards on people, though, they tend to ignore them, despite the big poster I have hanging up front! But several people liked my pennants, and somebody asked for a wedding card. So I'll get around to that for the next fairs this fall/christmas.

Catje

fredag 8. juni 2012

Død oliven?

Jeg var rimelig sikker på at oliventreet mitt ikke hadde overlevd overvintringen på soverommet. Den har nok fått "litt" lite vann i løpet av vinteren. Bladene er knusk tørre og drysser bare man ser hardt på den. Ikke et spesielt vakkert syn. Men jeg hadde ikke kommet så langt at jeg hadde kastet den ennå.


Og da vi kom hjem fra ferie her forleden, så jeg til min store overraskelse at det var begynt å spire fra stammen! Da er ikke treet dødt i alle fall! Men er det noen som vet hva jeg bør gjøre nå? Fjerne alle gamle blader? Kommer det til å komme nye blader også? Kan jeg kutte av den visne toppen? Har andre dette det samme?


Samboer var på IKEA her om dagen også, og kom hjem med en ny plante. Den gamle hadde bokstavelig talt begynt å råtne på rot. Dvs røttene var helt bortråtnet så grener/stammer bare løsnet fra jorda når vi tok i dem. Så nå er en flott fredslilje på  plass. Mye finere enn den forrige. Og plukket ut av mannen helt sjøl, på eget initiativ! Veldig fornøyd med han der, altså :)

_______________________________
I was sure my olive tree was dead after the long and dry hibernation in the bedroom over the winter. But when we got back from holiday last week, I saw to my great surprise that there are new sprouts (?) on the stem of the tree! I have never seen anything like it. So I'm just wondering what I should do now. Will this be new branches and become a nice feature? Should I remove the old branches at the top of the tree and create a shorter version of it? Questions, questions....
And on top of that, my man went to IKEA for some other stuff and remembered that we had another plant that was dying and brought back this beautiful peace lily. That's what we cann it anyway. I like it, because it's very good at letting me know when it needs water! :)

Wishing everybody a good weekend!
Catje

torsdag 7. juni 2012

Nye kort til marked

Søndag 10. juni fra kl 12-15 er det marked her jeg bor. På Lille-Jacob, på Fagerborg (ved Majorstua) kan alle som bor her stille med eget bord og ting de har laget eller ting de ønsker å bli kvitt! Vi håper på oppholdsvær om ikke annet.

Jeg har laget noen nye kort for anledningen. Har prøvde meg på litt nye formater. Morsomt med litt forandring :) Må vel innrømme at jeg har hentet masse inspirasjon fra et blad som heter Cards. Jeg passer på å kjøpe dem på salg fra bl.a Bikuben. Og så har jeg fått noen i gave. Utrolig mange flotte kort som det er enkelt å la seg inspirere av.



Så får vi håpe folk dukker opp på Lille-Jacob på søndag. Her er et kart for de som kanskje vil la seg friste! Klikk på det, så blir det litt større!

_________________________
There's a small fair/street market where I live this Sunday and I've made a few new cards for the occasion. Tried out some new formats. It's nice with a little change. We're crossing our fingers for a dry Sunday. Rain and  paper crafts is not a good combination!

Catje

fredag 1. juni 2012

Diverse loppisgreier

Vi har vært veldig dårlige på loppisfronten i år, men på vei ut fra et loppemarked kom vi over et garasjesalg. Det var i et gammelt fint hus, og "plakatholderen" var et fint, gammelt skjermbrett, så jeg skjønte at her var det noen som hadde sansen. Dessverre visste de utmerket godt hva ting var verdt også, men det ble da med litt småtteri hjem.
 Den ene av disse var ødelagt, men det la jeg først merke til da jeg kom hjem. Det var jo litt i seneste laget. Men de er utrolig kule. Må bare finne ut hva jeg skal gjøre med dem.

Stolen og lysestakene ble funnet på et "gatemarked". Stolen skal pusses opp, males og trekkes om. Lysestakene må først frigjøres for gammel stearin, så får vi se. Hvit spraylakk kanskje?

Denne hylla var jeg veldig glad jeg fant. Kroker og opphengsstang og alt mulig. Skal vel bare vaskes litt, kanskje. Muligens et malingsstrøk også. I tillegg ble det en messinglysestake og noen rammer som jeg har fisket ut av containere som er årets loppefangst. I tillegg til smijernslampene som havnet på hytta, da.
____________________________
Not too many fleamarkets this season, but a few tiny bits. The chair will be painted and reupholstered in other than red skai, and the wooden candle sticks will most likely get a coat of white spray paint. The shelf is  very cute. Only in need of a good clean-up  I think. And the hard part is finding a spot for it!

Catje