onsdag 23. november 2011

2011 - Året for fullførte prosjekter

Året er ikke over ennå, men allerede nå kan jeg si at dette året har jeg fått fullført flere halvferdige prosjekter som har ligget leeeenge i skuffer og skap.


Noe må jeg vente med å "avsløre" til over jul, men denne juleløperen er jeg veldig fornøyd med at jeg endelig er ferdig med. Som Barbro i Barbros lille atelier, har også jeg innsett at repetisjon kan være kjedelig, så jeg kommer nok aldri mer til å gå på et prosjekt med ett motiv som skal broderes 6 ganger!


Men nå er det endelig gjort og jeg gleder meg veldig til å dekke julebord med løperen. Jeg må bare finne ut av hva slags duk jeg skal ha under. Aidaen er ubleket så det passer ikke med hvitt, så det må bli enten grønt eller rødt.
________________________
2011 might be the year of fulfilling projects. I have several things I've managed to finish this year. This embroidered Christmas runner is one of the projects I've had lying around for almost 10 years! About time I got it finished! I can't wait to deck the halls with ... something :)

Catje

torsdag 17. november 2011

Oppskrift på appelsinsjokolade

Jeg burde kanskje ha tenkt så langt at jeg la ut oppskrift med en gang, men den gang ei :)

Så her kommer oppskriften på kandiserte appelsinskall. (Det er de lange strimlene midt på fatet)




Skall av 2 appelsiner
Sukker
200 g god sjokolade


Skrell appelsinene og forsøk å hold appelsinskallene så hele som mulig. Du kan enten koke dem "hele" eller skjære dem i strimler allerede nå. Jeg skjærer før koking, fordi de blir veldig klissete etter sukkerlakebadingen. Legg dem i vann og kok opp. Slå av vannet. Denne prosessen gjentas 7 ganger, dette for å få ut det meste av bitterstoffene i appelsinskallet. I siste vann tilsettes like mye sukker som appelsin, og vann bare til det dekker. Kok til væsken er borte og appelsinskallet innkokt med sukker. Pass på at det ikke brenner seg og blir brunt. Avkjøl og skjær i strimler eller biter hvis du ikke gjorde dette før kokingen. Legg dem på et bakepapir/fjøl for å avkjøles, gjerne til dagen etter.

Smelt sjokolade i vannbad og dypp appelsinbitene i den slik at halve (eller hele) appelsinskallet dekkes med sjokolade. Jeg bruker en matpinsett til dette og det fungerer helt utmerket. Legg på bakepapir, avkjøl og server. Gjenta dersom du ønsker et tykkere sjokoladelag. Jeg pleier å nøye meg med en dypping.

Catje

onsdag 16. november 2011

Lokkemat

Mamma sa jeg burde ha med smaksprøver for å lokke folk til mitt bord på messa.
Så laget jeg en ladning med det som har vært det mest populære godteriet blant venner de senere årene: Kandiserte appelsinskall dyppet i sjokolade!

Så får vi se om det gjør susen!

__________________
Mom told me to have something edible to lure people to my stand on the Christmas fair, so I've made batch of the most popular Christmas candy amongst our friends. Candied orange peel covered in dark chocolate!
Let's see if that will do the trick!

Catje

fredag 11. november 2011

Sofaen er ferdig!!!!!

Endelig er vi kvitt den rød/oransje, falmede sofaen. Den er veldig god å sitte i og vi liker formen veldig godt, men stoffet holdt ikke mange årene før det begynte å bli stygt.

Vi har lekt med tanken på omtrekking en stund og hadde planlagt et linstoff vi hadde funnet hos en møbeltapetserer i nabolaget, men så kom vi over salg på Finn.no og kjøpte dette stoffet til 50 kr meteren. Billigere går det ikke an å gjøre det! Og når samboeren er så flink at han fikser alt på egenhånd, ja da er det jo ingen sak!
Stoffet er nøytralt, kanskje litt mørkere enn vi hadde sett for oss, men det går både i brunt og grått slik at det passer til absolutt alt.

Hekletøyet mitt kommer også til sin rett snart! Det skal bli et pledd og består av to rosa-farger og brunt og grått! Sett slik flaks! Nå skal jeg finne stoff til å sy advents-puter. Lilla var vel noe av det som passet minst til den røde sofaen.

Og så må vi bare gjøre noe med baksiden av bokhylla. Beis eller tapet er de to beste forslagene så langt!
_______________________
Finally a "new" sofa! The sunbleached red-turning-orange is finally gone! My man has been very clever doing all this himself! We were very lucky to find fabric on sale for next to nothing, so we really have a new sofa that now goes with everything. Even my crochet blanket in brown and grey and pink! Can't wait to get purple pillows for advent! And then we have to do something about the back of the bookshelf. Wood stain or wall paper are the 2 best ideas so far!

God helg!
Catje

lørdag 5. november 2011

Fimo-hjerter

På bloggen LidenSkapelse, en flott blogg full av inspirasjon, fant jeg disse søte hjertene av fimo-leire.

Nå er en "batch" ferdig stekt og har fått bånd og blir med til Hamar på julemesse!


______________
Crafting clay used to make hearts to decorate the Christmas tree. Inspiration found at the inspiring blog LidenSkapelse. (Great blog name, created from the words Passion and creation!)

Catje

fredag 4. november 2011

Mer til markedet

Jo mer jeg lager, jo flere ideer får jeg om andre og nye ting å lage. Jeg stiller jo med kort og kork-/opphengstavler til markedet. Og vimpler. Og her har vi jammen et par julestrømper også.


Ser de trenger en runde med strykejernet, men det fikser vi. Har klippet stoff til et par strømper til, så da blir det i alle fall 4 stk med på turen til Hamar om drøye 2 uker.

Og som om ikke kortlaging og sying var nok, har jeg prøvd meg på såpelaging også!
Jeg hadde jo så mye fin lavendel som jeg måtte få brukt!

Det blir altså litt av veldig mye på dette julemarkedet. Lurer på om jeg må skaffe meg et ekstra bord for å få plass til alt jeg skal ha med meg!

God helg!
___________________________
I've made quite a few cards and tags and stuff for the Christmas fair, and the more I make the more ideas I get. I have cards, I have bulletin boards and some pennants. And now I have some stockings as well. And as if that was not enough, I've tried to make soaps. I've purchased everything, only thing I did was add my own lavender from the cabin this summer! And it was fun decorating the wrapped soaps. I think I will have to book another table at this fair with all the stuff I'm bringing!

Have a good weekend!

Catje


torsdag 3. november 2011

Ny kortutfordring

Kaster meg på en ny kortutfordring, denne gangen fra Papirdokkene. Utfordringen lød 1 blonde, 2 mønsterark og 3 metallelementer/charms.

Her er mitt bidrag:



New card challenge at Papirdokkene.

Catje