torsdag 31. mars 2011

Etterlysning

Heisann hoppsan!

Jeg er i Sverige for tiden og har benyttet sjansen til å kjøpe meg store bunker med svenske interørblader. De er jo ganske mye billigere her enn hjemme og akkurat disse 3 var i alle fall fulle av deilig vårlig inspirasjon.


I ett av bladene fant jeg en fin ting som jeg gjerne skulle hatt hjemme. De har den på en svensk nettbutikk, men koster jo for mye til å komme under tollgrensen og jeg er ikke villig til å betale hva som helst for den.
Så da tenkte jeg å høre med folk der ute. Vet dere om denne selges noe sted i Norge? Syns den var veldig søt og den hadde passet fint på badet til ladningene med Durance vaskemiddel som også var billig her.

Fra nettbutikken Countrystyle.se
_________________________
I'm in Sweden at the moment and bought a bunch of interior magazines. They're cheaper here than at home. I found this great basket/bucket, actually an English product from Garden trading, and I'm just wondering if anybody knows if this is sold somewhere in Norway. It's too expensive to buy it from the Swedish online shop due to customes and stuff.

Catje

tirsdag 29. mars 2011

Påskeegg!

Selv om jeg syns de er fine, hadde jeg aldri trodd at jeg skulle lage påske-egg. Påske er for meg egentlig ikke en "pyntehøytid". Riktignok har vel mamma noen gule kyllinger på hytta, men siden gult ikke akkurat er min favorittfarge, er ikke påskepynt det som står øverst på min liste. I tillegg er vi jo alltid bortreist i påsken.

Men.... som med så mange andre ting her i bloglandia, man lar seg påvirke. Og jeg hadde et gammelt påskeegg liggende som jeg prøvde meg på og i tillegg jeg fant et par små isoporegg på salg. Ble slett ikke så verst, syns jeg :)


___________________________
I've never been much of an Easter decorator and never thought I'd make one of these myself, but as with a lot of other things here in the blog world, you get inspiration. Easter has always been yellow and yellow is definately not my colour. But these eggs are far from yellow and turned out quite nice, if I can say so myself :)

Catje

fredag 25. mars 2011

Mer vår i vinduskarmen

Jeg har ryddet vekk en del lyslykter og annet som jeg føler ikke trengs så mye mer framover. Er ikke helt ferdig med stearinlys-sesongen ennå, men de mørke marokkanske lyktene er ryddet vekk til fordel for glass og porselen.
Jeg fikk dette flotte stettefatet med lokk til jul av min svigerinne, som kjenner innredningsstilen min ganske godt! Sto ikke på ønskelista, men passet perfekt! Det har lenge stått tomt, men har nå fått selskap av en gammel hengelås som vi ikke har nøkkelen til. Passe rustikt.

I en annen gammel osteklokke jeg har fått av svigermor, har jeg også samlet litt småtteri. Et par karaffel-korker, en engel som hang på en gave jeg fikk en gang, min gamle baby-rangle og ikke mist, en ørliten parfymebeholder, "luktesalt" som jeg har fått av bestemor. Jeg husker akkurat hvor den sto hjemme hos henne og jeg var alltid borte og luktet på den hver gang vi var der. Gleden var derfor veldig stor da jeg fikk den i en bursdagsgave for mange år siden. Ett av mine kjæreste minner om bestemor.

------------------
I've cleared away some dark maroccan candle lights, even though the candle burning season is not entirely over yet. They have been replaced with clear crystal and light porcelaine. The first display was a gift from my sister-in-law for Christmas. She knows my style! It's filled with an old padlock from the loft. The second cheese storage jar is from my mother-in-law and it's filled with one of my precioust memories from my childhood. The tiny, silver "smelling salt" container from my grand-mother. I always had to smell it every time we were there and I'm so very happy she noticed and gave it to me for my birthday quite a few years ago.

Have a great week-end!
Catje

torsdag 24. mars 2011

Vår i vinduskarmen

JEG ELSKER VÅREN! Og det er ikke bare fordi jeg har bursdag om våren, men jeg elsker at vinteren slipper taket, at det blir mildere og vi kan rydde vekk store sko og store jakker og ta på ting som er litt lettere og tynner. Vi kjenner sola varmer og snøen smelter og renner bort som store bekker og det blir lysere og lysere både på morgenen og om kvelden. Sommer er deilig, men våren er best! Den er så full av forventning om alt det deilige som skal komme!


Perleblomster plantet i et gammelt sausenebb kjøpt på loppis for en stund siden. Med tilhørende potetfat.
________________

I LOVE SPRING! Not only because my birthday is coming up but because I love the fact that the winter is letting go. And the anticipation of all good things that are to come!

It's getting warmer, we can skip the big winter jackets and winter shoes and put on something less heavy, the snow is melting, creating rivers on the pavements and more importantly here up north, the days are getting longer, in both ends. The sun is now already up when we get up in the morning and it's not getting dark until way after we get home from work. It makes getting up in the morning soooo much easier!

To honour spring, I've planted some muscari flowers (pearl flowers, we call them) in an an old gravy boat found on a flea market (with matching potatoe dish).

Wishing you all a lovely spring day!
Catje

mandag 21. mars 2011

Enda flere kort

Nok en hyggelig kort-kveld er unnagjort og jeg må som vanlig skryte av alt jeg har laget. Jeg har prøvd meg på litt mer "vintage"-stil og brukt bilder fra utklippsark. Kortene er forøvrig lagt ut i min Epla-butikk sammen med flere andre fra tidligere kortkvelder.


Catje

tirsdag 15. mars 2011

Unødvendig reklame

H&M Home trenger vel ikke akkurat mer reklame, men jeg var blitt så nysgjerrig etter alle innlegge både her og der at jeg måtte ta meg en tur. Jeg bor tross alt rett i nabolaget. Målet var enkelt, jeg skulle ha noen nye grytekluter, for de vi har er snart brent opp. Det eneste de IKKE har på H&M Home, er grytekluter. Men jeg gikk ikke tomhendt hjem derfra likevel, gitt.
 De har mye fint til kjøkkenet, men altså ikke grytekluter. Men disse posene, for eksempel.
Jeg ble egentlig ikke kjempeimponert, syns kanskje det var litt lite der, men det kan jo være fordi de ikke har alle tingene i butikken, bare bilder av dem og ett eksemplar man kan ta og føle på.
Sengetøyet i vasket lin var utrolig lekkert, men det ble ikke med hjem denne gangen. Til min samboers fortvilelse kom jeg hjem med knall rosa håndklær og badematte. IKKE akkurat hans favoritt-farge, men såpass må han tåle, syns jeg. Alt annet er jo blått og grønt, så jeg har ikke veldig dårlig samvittighet!

____________________
H&M Home has opened a new store in Oslo and allthough they don't need more free publicity, I was too curious not to pop by, since I live right in the neighbourhood. I was looking for some oven mitts (or something) but that was the only thing they didn't have for the kitchen. I did not leave empty-handed of course. The tiny baskets for the kitchen, nice color, but don't really know what to put in them (despite the fact that they say Tea... I already have tea containers). And to my man's huge disappointment, I ended up with towels and a bath mat in bright pink. Not really his favourite colour. But he'll live. All the other towels we have are blue and green so it's about time we added a different colour to the scheme!

Catje

mandag 14. mars 2011

Kort igjen

Jeg har vært hjemme hos mine foreldre i helga og da har jeg som vanlig innkalt mine to kortlagingsvenninner til samling! Jeg har ingen å scrappe med sånn til daglig og da er det ekstra morsomt å være sammen med gode venninner når anledningen byr seg. Det ble 7 kort tilsammen, to av dem er allerede gitt bort, men her kommer resten.

Jeg ser at de "proffe" kortlagerne alltid skriver hvor produktene de bruker kommer fra, men de har jo ikke jeg peiling på. Jeg kaster som regel alltid originalemballasjen og flytter over i esker og poser og husker ikke hvor ting er kjøpt. De er som regel kjøpt på salg "for lenge siden" :)

Til helga får jeg besøk av disse flotte scrappe-venninnene igjen, så da blir det nok flere kort på meg, eller kanskje jeg skal komme igang med den "ordentilige" scrappingen igjen også? Skal på kurs på torsdag, så kanskje jeg blir inspirert!
____________________________
I spent the week-end at my parents' and as usual, I enlisted my two card making friends for an evening of chatting and cutting and glueing! Very nice indeed. I've already give away 2 of the cards I made, but I have 5 more to show and here they are.

Ha en riktig fin uke! Håper det fine vårværet varer!
Catje

fredag 11. mars 2011

...og vips så gikk jeg også i GG-fella

Jeg har forsøkt å holde meg unna, men det måtte jo bare komme.
Jeg er jo så glad i café au lait-boller fra før og samler på hvite Egersund-boller med denne formen og jeg har tre "bruksboller" som faktisk begynner å bli slitt. Så da var det bare å løpe og kjøpe.
De passer så fint inn med de andre bollene mine også.
De vil nok være i mer eller mindre daglig bruk framover, for jeg liker ikke å kjøre de gamle bollene så mye i vaskemaskin og gidder ikke vaske for hånd! Pynt som brukes er jeg veldig for!

Ha en riktig god helg!
_________________________
I resisted for quite some time, but with my love of french café au lait-bowls and the 3 I have for daily use beginning to look tired, I could not resist any longer. Green Gate, a danish brand I think, "quite popular" to say the least in the Norwegian blog world at least. And I totally understand why! These are quite small and will be in almost daily use for desserts and peanuts and other goodies!

Have a great week-end!
Catje


onsdag 9. mars 2011

Fargeforelskelse

Jeg fikk endelig hentet symaskina mi i går, etter at den for tredje gang har vært på reparasjon. Er den ikke i orden nå, så pælmer jeg hele greia og sparer til/ønsker meg en ny en. Jeg er ingen veldig dyktig syer, men syns det er utrolig morsomt å få laget ting og blir kjempeinsipirert av alt det fine man finner ute i blogglandia.

Det passet seg heldigvis sånn at vi kunne ta en tur innom Stoff og Stil også, de har jo åpnet butikk i Oslo og helt uten mål og mening fant jeg noen utrolig søte stoffer som jeg kjøpte en meter av og som jeg ikke aner hva jeg skal bruke til! Men de var bare så vakre at jeg MÅTTE ha dem :)

Jeg vet som sagt ikke hva det skal bli eller hvor det havner, men det blir vel noe hytte-greier. Det er det eneste stedet jeg får lov til å ha blomster og rosa og slikt. Selv om Ida fra Put in in a box sa hun trøblet litt med pompong-bånd og hun er sikkert 100 ganger flinkere enn meg til å sy, vurderer jeg å prøve. Det ser jo så utrolig imponerende ut med selvsydde puter med sånne pomponger på! Lisbeth fra Lisbeths lille verden har også sydd noen kjempefine puter som jeg blir litt inspirert av. Vi får se om mitt resultat lever opp til inspirasjonen! Kanskje det blir stoff til en vårlig vimpel også, inspirert av Barbros lille atelier? Har handlet stoff til noe annet inspirert av Barbro også, men det får vi komme tilbake til ved en senere anledning. _______________________________
I picked up my sewing machine yesterday, after it's third repair. Hopefully it's working fine now. Or else I'll throw the thing away! I'm not a very skilled sewer, but I'm totally amazed and inspired by all the fancy stuff out on the net and how skilled people are. Stopped by a new (cheap) fabric store as well and fell completely in love with these wonderful springy fabrics. Don't know what do to with them yet, but pillows for the summer cottage seems like the most obvious. Even though Ida from Put in in a box had some problems with the pompons and she's like a 100 times better at sewing than me, I'll venture a try. It looks so impressive with those pompons around a pillow.

Ha en fin uke!
Catje



torsdag 3. mars 2011

Shopping og champagne!

Vi fant mer i Haga i Göteborg! Noe av det andre vi for tiden "trenger", er champagne-glass. Og vi har sett oss ut sånne gamle, "flate", ikke de høye, slanke. Det føles så eksklusivt å stå med store "bøtter" med champagne, eller musserende vin da, som det jo går i hvis det først blir servert noe boblende her i huset.

Vi har litt ulike modeller, men de ligner litt på hverandre alle sammen. Her er hva vi fant i Haga. 4 like.
De bør gå fint sammen med de vi har fra før.
Da har vi faktisk 16 champagne-glass og det holder jo. Selv om det er veeeeldig lett å kjøpe mer av noe man har fra før. Vet ikke helt hva det skyldes, men det er vel et "samler-gen" som dukker opp. Når man har lett etter noe en stund, er det vanskelig å slutte med det!

Da gjenstår det bare å skaffe seg litt sprudlevann og en god anledning til å sprette en flaske! :) (Og VM-gull på ski teller ikke, da hadde vi jo ikke fått gjort noe annet!)
_____________________
More Gothenburg shopping. Champagne glasses.We've started (and probably should now stop) collecting old glasses in the coupe shape. They are not identical, but have somewhat a similar decor. I think it feels so much more elegant when holding a champagne coupe like this, rather than the tall flutes :) They are mostly filled with just sparkling wine though, not real champagne :) And unfortunately, that does not happen very often either. Just have to find a good occasion now!

Catje