torsdag 26. august 2010

En litt ufrivillig badromsoppussing

Dagen etter at vi overtok leiligheten vår, ble det en vannlekkasje i boden i baktrappa, der forrige eier hadde vaskemaskinen sin. Resultatet var at vi fikk beskjed fra styret om at man selvsagt ikke kunne ha vaskemaskin der. Problemet vårt oppstod da vet at det ikke var plass til vaskemaskin noe annet sted i leiligheten. Så da måtte vi lage plass til den. Det var ikke aktuelt å kaste ut badekaret, selv om det ikke er veldig flittig brukt, men det ville medføre en masse jobb og det gadd vi ikke.

Badromsmøbelet var veldig fint, egentlig, men det tok alt for mye plass.


Sånn ble det nye badet, endelig med vaskemaskin. (Det tok oss ca 6 mnd å få den på plass!)

Siden vaskemidlene må stå framme, har jeg hatt dem på norgesglass og flasker og limt på gamle såpe-etiketter fra Graphics Fairy og laget tags for å vite hva som er hva.
Da vi var i Sør-Afrika for en stund siden, ble jeg veldig fascinert av disse perlefiskene som selges på markeder overalt. De har nå havnet i en "vinduskarm" vi har på badet. Jeg syns de er kjempekule og gir mye farge til det ellers nøytrale badet.

Litt mer fargerik  pynt fant vi i Puerto Rico med disse metalldyrene.
Det går i fisk, men det passer vel på et bad? :)
Ikke mye hvitt og shabby her, men jeg er så glad i farger at det er ok å ha det litt livlig på badet.

----------------------------------
We had to fit a washing machin into our bathroom (long story) and we had to change the vanity (?) etc to make room. I kind of like the new setup as well, not to mention the fact that we finally have a washing machine 6 months after we moved in! I've put detergent etc in old jars and bottles decorated with images from the Graphics Fairy. I've also found a spot for our bead fish from South Africa and the tin fish from Puerto Rico. Great with some color in the otherwise neutral bathroom.

Catje

søndag 22. august 2010

Markens grøde

Vi var veldig spente på hva som ventet oss på hytta i helga, etter 5 uker borte. Hadde maisen vokst? Var alt av squash råttent? Hadde blomstene tørket bort?

Ingen fare for det siste i alle fall, det har nok vært godt og vått hele sommer.

Maisen hadde vokst seg høy og det er mange kolber, men de er fortsatt små. Vi får håpe høsten er mild og fin slik at den rekker å bli moden.

Men det som var enda morsommere, var at det var kommet både squash og gresskar. Ikke i flertall, dessverre, men likevel :) De fire små, er sylteagurker. Eller agurker som skal bli sylteagurker.

I tillegg var vi på fisketur og fikk 4 gjedder som nå ligger som ferdige fileter i fryseren og skal bli til gjeddekaker og ruslet en liten tur rundt tomta og fant en masse kantareller. Og som ikke det var nok, ligger det nå hjemmedyrkede urter til tørking i ovnen. Vi er jo snart sjølberga! :)
___________________________
We were very excited to see if our vegetables had survived 5 weeks. The mais is growing, there are plenty of cobs but they are too small for now. Let's hope fall will be warm.
But more pleasantly, we've got one pumpkin and a squash and 4 ghurkins/pickles (or soon to be pickled anyway). In addition to that, we went fishing and we've got 2,7 kg of pike in the freezer, ready to be pike cakes and some chantarelles found just along the road to our cabin! We're almost self sufficient now :D

Catje

fredag 20. august 2010

Vel overstått ferie

Endelig tilbake etter 3 deilige, lange uker ferie. Vi har vært i New England i USA i 3 uker og det har vært veldig deilig. Mye bilkjøring og masse shopping og heldigvis har vi vært innom en god del loppemarkeder og bruktbutikker også. Og alt kom helskinnet hjem, utrolig nok.
Jeg fant endelig en sifong-flaske, til en rimelig penge. Veldig grønn og fin i fargen. Det er dessverre litt vann igjen i den, men det kan jeg leve med.


Damen i butikken spurte om jeg samlet på flasker og jeg dro litt på det. Men jeg må vel snart innrømme at jeg gjør det...


Jeg fant nemlig disse fine apotekerkrukkene også. Og de går vel også i kategorien flasker.

I en annen bruktbutikk fant min kjære disse to vegglysestakene til meg, som han var sikker på at jeg ville like:

Og det hadde han selvsagt helt rett i!

I tillegg ble det et gammelt, fint putevar og noen blonder og slikt som kanskje blir til pynt på nye puter utover høsten hvis jeg er flink.


Og et pyntehåndkle med en P, som er forbokstaven til både pappa og broren min. Så får jeg se om det kan lages noe ut av det, eller om det skal gis bort som det er.

Men nå skal vi på hytta for å se om vekstene våre har overlevd! Jeg er utrolig spent på hva som har skjedd på 5 uker, om det har dukket opp noen maiskolber i det hele tatt. Er veldig pessimistisk med tanke på squash'en. Men om noen timer får jeg svar!

----------------------------------
Back home after 3 weeks in New England. Great shopping and this is some of the stuff I brought back from fleamarkets and antiques shops! And everything made it home!
Now we're going to the cabin to see if our vegetables have survived 5 weeks!

Catje